ТОП 5 Важни неща в Сватбеният ден

Сватбеният ден би трябвало да е много щастлив за всяка булка, но е почти сигурно, че някои неща ще се объркат.

За да се предпази булката от криза в сватбения си ден, добре е тя да си подготви предварително комплект за «спешна помощ». Дано не се налага да го използва, но ако се окаже, че е имало нужда от него, булката ще понесе по-леко проблемните ситуации!

Ето няколко съвета какво една булка не бива да пропуска:

Не оставяйте подготовката на комплекта «спешна помощ» за последния момент, защото е много вероятно да не стигнете до това. Когато сте решили как ще протече сватбения ви ден в общи линии, можете да прецените какво точно би ви потрябвало.

РОКЛЯТА

На първо място помислете за булчинската си рокля – пригответе си игла и конец в цвета на роклята, безопасни игли (с тях можете да прикрепите роклята си по-удобно по време на танците), мокри кърпички (за да изчистите някое петно), бебешка пудра или тебешир (с тях можете да скриете някое досадно петънце).

ЗДРАВЕТО

Помислете и за добрата си форма – сватбеният ден би трябвало да е много щастлив, но може да бъде и много напрегнат. Пригответе си обезболяващо, разтворим витамин C за допълнително енергия, както и малко шоколад в случай, че кръвната ви захар падне.

ПРИЧЕСКАТА

Не пропускайте и прическата – пригответе си малък флакон с лак за коса и няколко допълнителни фиби за освежаване в разгара на партито.

ГРИМЪТ

Освен червилото, което и без напомняне ще пъхнете в булчинската си чантичка, към комплекта «спешна помощ» прибавете кърпички, капки за очи, както и пила за нокти.

И ДРУГИ

В графата «и други» можете да включите и освежаващи бонбони за свеж дъх, резервен чифт чорапи/чорапогащи, лепенки, ако се притеснявате от обувките си, и др.

Подготовката на този комплект би подействало на бъдещата булка успокоително и ще и даде възможност да се справи умело с дребните неблагополучия по време на сватбения ден!

5 Идеи За Сватбен Подарък

В наши дни става все по-трудно да купиш подходящ сватбен подарък – много често двойките вече живеят заедно и си имат всичко необходимо за домакинството. Това обаче не означава, че трябва да се задоволите с покупка на поредния ненужен подарък!

Разбира се, всяка двойка си има своите предпочитания и винаги е добре да съобразите подаръка си с конкретните им интереси. Ето все пак няколко универсални идеи за подарък, с които можете да зарадвате приятелите си:

  1. Комплект луксозно спално бельо – пожелайте им «красиви сънища» или пък «щастливи мигове в семейното ложе»!
  2. Колекция от скъпи вина за предстоящите им годишнини – надпишете ги предварително «За първата годишнина», « Честита 10-та годишнина», «Честита сребърна сватба»!
  3. Поредица Класика – луксозни издания книги на тематика, която съвпада с интересите им (чужда, българска, любовна литература, поезия, т.н.)
  4. Ваучер за пътуване – подарете им уикенд като изненадващ втори «меден месец». Нека те изберат датите и дестинацията.
  5. Билети за концерт – подарете рок, джаз, фолк (или друг жанр) концерт на двойката, според това каква музика обичат.

Ако пък се чувствате комфортно да им подарите сума, с която те да изберат желания подарък, не се колебайте – младите семейства имат нужда от финансови инжекции!