Идва Коледа, а това винаги е вълшебно време от годината.

Всеки няма търпение да се прибере у дома за празника и да прекара няколко дни с най-близките си хора. Обичайно традиционното пазаруване и избора на коледни подаръци започва поне месец по-рано.

Голяма част от хората предпочитат да вземат нещо конкретно за даден човек, но не са малко онези, които решават, че ще купят коледен подарък за цялото семейство.

В тази статия ще разгледаме кои са 5-те най-удачни дара, предназначени за дома.   

1. Преспапиета

Коледните преспапиета са обичани от всички – малки и големи. Те носят специален заряд и миниатюрните снежинки, които завалят, когато завъртим прозрачното кълбо, са невероятна гледка за окото. Те носят приятна атмосфера в дома и помагат на празничния дух да обхване всички членове на семейството.

Най-популярни са тези с лика на Дядо Коледа, нарамил чувала с подаръци, но не липсват и алтернативи като къщи със заскрежени покриви и полярни мечета с вълнени шалове около врата.

2. Играчки за елха

Ритуалът по украсяване на елхата традиционно се извършва от цялото семейство. Разбира се, най-развълнувани са децата, които нямат търпение да придадат живот на коледното дръвче. Всякакви играчки са чудесен коледен подарък за дома. Сред фаворитите обичайно са шарените топки, снежни човеци, бастунчета, чорапчета, подаръчета, камбанки и ангелчета.
Тяхното разпределение по клоните на елхата е същинска наслада за малчуганите, наред със слагането на шарените гирлянди.

3. Коледен чорап

Подаръците за Коледа под формата на чорапчета за камината започнаха да навлизат и в България, като последните години се очертават като същински хит. Те могат да се напълнят с различни лакомства за децата или с други изненади за техните родители.

Обичайно могат да се намерят в червен цвят с различна бродерия отпред като по традиция тя олицетворява белобрадия старец и неговата шейна в снега. Със сигурност е оригинален подарък, който ще краси дома дълги години.

4. Декоративни коледни възглавнички

Без съмнение това е страхотна идея за коледен подарък, който да внесе празнично настроение в къщата или апартамента ни. Всеки прекарва доста време на дивана, затова е хубаво поне през зимните месеци да разнообразим вида и аксесоарите с тематични за празника. Декоративните възглавнички са оригинални и могат да се намерят лесно както онлайн, така и във физическите

магазини.
В случай, че не искаме да взимаме поредна възглавничка за дивана, може да изберем само калъфка с коледни мотиви. Вариации в това отношение също не липсват.

5. Керамични фигурки

Ако търсим коледна декорация за дома, то керамичните фигурки са перфектни. Най-харесвани са ангелчетата в бели одежди и децата върху шейни. Въпреки че не липсва разнообразие, изборът може да се окаже труден.
Не бива да забравяме все пак, че жестът е важен и изненадата ни ще бъде оценена.