По традиция, всички ние сякаш сме свикнали да приемаме шоколада само като лакомство под формата на десерти с шоколад, например.

Но истината е, че ако се поразровим малко във фактите, ще открием, че тези кафяви блокчета съвсем не остават в границите на хранене, нещо повече – от шоколадови рецепти те стигат чак до апетитни питиета с алкохол. Ако все още не сте се досетили, ще ви запознаем с най-новия хит сред напитките, носещ името шоколадово мартини. То е изключително подходящ избор както за обикновеното ежедневие, така и за специален повод. Веднага забравете за всички десерти с течен шоколад и си представете това неописуемо блаженство за сетивата, което надминава в пъти традиционния горещ шоколад.

Точно както при повечето домашни рецепти с шоколад, когато са споделени с ценни приятели, те винаги са още по-вкусни. Даваме ви ключа към тайната на приготвянето на това сладко мартини.

Необходимите продукти са: 2 опаковки черен шоколад (спомнете си как сте правили рецепти с натурален шоколад), 1 чаена чаша сметана за готвене, 60 милилитра Бейлийс, 30 милилитра ванилова водка, шоколадов сироп (такъв, какъвто нерядко се изполва при приготвяне на различни рецепти с бял шоколад) и лед.

Най-напред е нужно да оставите сметаната да заври добре.

След което да начупите на малки парчета шоколада и да ги залеете със сметаната, точно както се приготвят традиционните рецепти с разтопен шоколад. Бърка се енергично до пълното разтваряне и сливане на сместа. Това със сигурност е добре познато на повечето любители на всички рецепти с шоколад.

Вземете специална чаша за мартини и изсипете малка част от шоколадовия сироп вътре в нея. Следващата стъпка е да отново да смесите шоколадовия ганаш (любима част на всички лесни десерти с шоколад), едната шепа лед, водката и чашата Бейлийс в блендер или шейкър. Не спирайте да разбивате, докато не ви се получи равна и гладка смес. Изчакайте да се охлади добре и след това налейте вече готовата напитка, засенчваща повечето класически рецепти с черен шоколад, а дори и всички рецепти с течен шоколад, в чашата за мартини. Надяваме се да ви е харесало!

Добър апетит и да ви е сладко!

Може да съчетаете шоколадовото мартини с вкусна торта от rawcakes.bg