За много от дамите денят протича в зависимост от препоръките на зодиака. Поради тази причина те често се интересуват не само от ежедневието, което звездите им предначертават, а и от всичко свързано с това. За мнозина от тях има значение какви ще са цветята, които ще им подарите за рождения ден и дали те кореспондират с тези, които ги описват най-добре според зодията.
За не ви спестим подобни трудни дилеми и главоблъсканици, ние ще ви изведем списък на цветята и букетите, които е подходящо да поднесете на съответната дама според датата и месеца й на раждане.

1. Теменужки за козирозите

Абсолютно единодушие може да се постигне по темата, че теменужката е любимка на дамите от този земен знак. Най-често се срещат лилавите, но има също сини, жълти, розови и т.н. Могат да се намерят основно през пролетта и лятото.

2. Орхидеи за водолеите

Орхидеята е символ на сексуалност, грация и енергичност. Точна като дамите от този въздушен знак. Поради тази причина това е едно от най-подходящите цветя за рожден ден, които можете да им поднесете.
Колкото по-ексцентрични са листенцата и краските, толкова по-добре. Със сигурност, ще накарате представителката на нежния пол да се усмихне не веднъж на своя празник.

3. Водни лилии за рибите

Нищо чудно, че жените риби биха се припознали в това нежно и невероятно красиво водно цвете. Те не обичат традиционното, затова големите букети не са по-вкуса им. По-добре да вземете нещо нетрадиционно за рождения им ден.

4. Еустоми за овните

Тази зодия обича да е център на вниманието и се радва, когато другите я забелязват. Букетът за рожден ден е задължителен толкова, колкото и самият подарък. Тези прелестни цветя са идеални за поводите, когато дамата на сърцето ви грее, а вие искате да й помогнете да заблести дори още повече.

5. Макове за телците

Няма две мнения по въпроса, че както представителките на тази зодия, така и маковете олицетворяват сила, страст и естествена красота. Не бихте сгрешили, ако избягвате помпозното и заложите на по-простичките цветя за рожден ден, когато става дума конкретно за жена телец.

6. Лавандула за близнаците

Понякога е трудно да разберете тези въздушни знаци, но те определено обичат да получават цветя за рождения си ден. Лавандулата е изключително разпознаваема както заради приятния си аромат, така и заради специфичния си цвят. Не може да я сбъркате, както и дамите родени под този зодиакален знак.

7. Бели рози за раците

Никой не би оспорил твърдението, че именно раците са най-чувствителните и деликатни дами в зодиака. Техният вътрешен свят е съвършен и чист също като букет от бели рози. Бихте ги зарадвали, ако изберете именно това цвете, което кореспондира с настроението на душата им.

8. Слънчогледи за лъвовете

Най-естественото нещо е да подарите букет от слънчогледи на също толкова слънчевия и лъчезарен лъв. Те са социални и обичат да общуват, като разбира се са в центъра на вниманието и защо не дори душата на купона.

9. Алстромерии за девите

Това цвете доскоро не беше никак популярно, но това се променя през последните години. Техните цветове са разнообрази, а животът им – по-дълъг спрямо други по-известни цветя. Букетите за рождени дни са богати на цветове и също толкова провокиращи усмивка.

10. Червени рози за везните

Тези дами са обожавани от всички, където и да отидат. Нещо подобно е с любимата ни червена роза. Букет от червени рози е несъмнен знак за силна любов, когато и да го поднесете, но най-вече, ако е на рождения ден на любимата жена.

11. Хризантеми за скорпионите

Красиви, но същевременно и загадъчни са както тези цветя, така и дамите родени в края на октомври и началото на ноември. Букетите за рожден ден са направо задължителни при тях и по-добре е от цвете, което обичат или отразява тяхната душа като хризантемите например.

12. Кала за стрелците

О, определено ще спечелите сърцето на тези дами, ако им подарите кала. Това цвете е нетипично, но същевременно изключително красиво. Като цветове има разнообразие и зависи от предпочитанията на дамата, за която го купувате.

Букетите за рожден ден са нещо, което жените очакват да получат наред с подаръците – практични или сантиментални. Не бива да пренебрегвате това, а да го имате предвид, когато онзи специален ден от годината почука на вратата.