Оригиналност и разнообразие! Така могат да се определят с две думи новите модни предложения на дизайнерите за показаните колекции. Особено внимание заслужават моделите в стил ретро или с асиметрична кройка. Банските в две части продължават да са актуални. Накъде без тях? Но те не са обичайните модели, с които сме свикнали. Смело се използват комбинации от стилово различни горни и долни части, подчертаващи отделната индивидуалност.

Ретро стилът никога не губи своите позиции, а само търпи промени и развитие. Банските от този вид стават все по-малко скромни. Дълбоки изрези, полупрозрачни елементи и оригинални детайли вършат своята работа. Но отличителна черта на тези бански си остава тяхната грациозност. Висока талия, връх бандо и корсет придават настроение на моделите. Стилистите съветват да се дава предпочитание на целите модели с колан или варианти с топ бюстие и бикини с висока талия. Предложения, които поставят акцент на женския силует.

Стилът на бельото плавно преминава и към банските. Моделите, визуално приличащи на комплект бельо, заслужават отделно внимание. Много дизайнери ги представят в своите колекции. Тук се отнасят и банските в стил nude. Но при тях трябва много да се внимава с телесния цвят. Той трябва да бъде максимално близък до оттенъка на кожата, за да се постигне истински фурор на плажа.

Монохром. Ако се уморите от принтове или те просто не са във ваш стил, безусловно това е вашият вариант. Черно, бяло и бежово – класика!  Няма да сбъркате!  Но не забравяйте и за модните цветове, които прекрасно подчертават загорялата кожа. За ценителките на простотата са минималистичните модели. А нестандартните дами могат да спрат избора си на модели с нестандартна кройка и елементи като халки, шнурове и мрежа. И да подчертаем! Металните или пластмасови халки и пръстени са ярък декоративен елемент за това лято. А декоративните шнурове на свой ред подчертават силуета и внасят нотка пикантност в образа.

Големите волани са особен шик. Но бански с такъв декор е по-подходящ за стилна фотосесия или парти на плажа. Не е особено практичен за добиване на тен и за плуване.

Асиметричните елементи са хит за това лято. Изрези, прозрачни елементи и открито рамо – това е секси, дръзко и женствено едновременно. Банските с едно рамо придават на модела загадъчност и елегантност, напомнящи коктейлна рокля. Пък и такъв модел в черно лесно може да се трансформира във вечерна рокля, ако се допълни с дълга черна пола и се добавят масивни украшения и аксесоари. Необичайните кройки и асиметричните разрези правят ефектен дори и най-семплия модел бански. Не са забравени и по-пищните дами, за които са създадени красиви асиметрични варианти.

Лятото е време за модни експерименти. Именно през лятото на жените им е най-лесно да осъществят своите екстремни идеи при избора на моден образ. За лятото винаги си остава актуален въпросът за избора на бански, за да можем с наслада да се радваме на почивката си край морския бряг. За да се чувстваме комфортно. За да покажем своето красиво загоряло тяло. Или просто да прекараме чудесно свободното си време, чувствайки се уверени, стилни и красиви.