Много бъдещи родители не са запознати с всичко за бебето, което ще им е необходимо. В това число спокойно може да включим и столчето за хранене. За много семейства тази инвестиция не е оправдана. Факт е, че то ще влиза в употреба за не повече от няколко месеца, но улеснението, което ще внесе за този период от време е безспорно.
Пазарът е богат на избор в това отношение, но понякога може да се окаже трудно да преценим какъв вид да купим. Поради тази причина в статията ще разгледаме 3 модела, които най-търсени от родителите.

– Обикновени столчета за хранене

В това число спокойно можем да причислим всички традиционни модели, а също и високотехнологичните от най-висок клас. Като минус на тези столчета за хранене може да се изтъкне фактът, че те не са пригодени за пътуване. Изключително подходящи са за ползване вкъщи, но ако трябва да ги вземем на семейната си почивка, няма да можем, поради невъзможността им да се сгъват и прибират в багажник.
Не бива да пропускаме да кажем, че сред основните им преимущества е издръжливостта и разнообразието от дизайни, което се продава в магазинната мрежа, най-вече онлайн.

– Модулни столчета за хранене

Изключително лесни са за разпознаваме спрямо другите видове. Те имат основа и седалка с поднос. Наричани са още мултифункционални столчета за хранене и то с основание. Родителите харесват опцията на този вид, която им позволява да регулират мястото на седалката. Тя може да бъде спускана и вдигана спрямо нуждите, за да е удобно за бебето и хранещия го.
И при тези модели обаче невинаги е налице възможността за сгъване, затова ако държим на нея, е важно да го уточним преди да сме финализирали плащането на поръчката.

– Столчета за хранене за по-големи деца

Последният вид е специфичен, тъй като може да се използва и от по-големи деца – след три годишна възраст. Крачетата са изработени от дърво, което гарантира тяхната стабилност и издръжливост. По своята същност те не отстъпват по нищо на останалите модели – оборудвани са с предпазни колани, таблата се регулира, монтажът е лесен и не на последно място – дизайнът е съвременен и красив.

Столчето за хранене със сигурност ще се изплати във времето, особено ако планираме да го ползваме за повече от едно дете.