Закупуването на оборудване за ресторант е свързано със сериозни финансови инвестиции, поради което е необходимо да се вземат предвид всички детайли, така че разходите да се изплатят точно и печалбата да не закъснее. Няколко съвета от професионалистите не са излишни.re

Съвети за покупка на оборудване за ресторант

Винаги купувайте само професионално ресторантско оборудване. Индустриалните фурни и конвектоматите са по-лесни за почистване, по-трайни от домакинските уреди и могат да издържат по-лесно на значителни натоварвания. Освен това всички инспекционни органи налагат законови изисквания за оборудването на търговска кухня.

Оборудвайте ресторанта си с ново оборудване. Ниската цена на оборудването втора ръка е огромно изкушение, но ако се съгласите да закупите такова, вероятно ще съжалявате по-късно. Използваните устройства са ненадеждни, отказват се от време на време, ремонтите не са евтини, износените части трябва да се подменят по-често. При едно ново оборудване за ресторант подобни проблеми няма да възникнат – те идват в перфектно състояние, освен това имат и гаранция.

Сравнете цената с качеството. Разходите не трябва да бъдат определящият фактор при избора на ново оборудване за ресторант. Разликата в материалите и технологиите от различните производители се отразява в експлоатационните характеристики на оборудването. В крайна сметка производителността, надеждността и дълготрайността са по-важни от първоначалната инвестиция. Опитайте се да направите най-добрия избор за вашия ресторант, оборудвайте без да правите компромиси с качеството.

Внимателно проучете оборудването, което планирате да закупите, за да сте сигурни, че неговите възможности отговарят на изискванията на вашия бизнес. Потърсете уреди, които имат много различни функции. Имате шанс да спестите много, ако закупите универсални уреди за вашата кухня, например конвектомат, който готви едновременно няколко напълно различни ястия.

Проучете внимателно техническите спецификации. Разберете какъв вид източник на захранване се изисква, каква е консумацията и как е свързано оборудването. След това сравнете тази информация с това, което имате във вашата кухня.
Направете измервания, за да прецените наличното пространство. Хладилниците, хладилните маси ледогенераторите се нуждаят от допълнително пространство от около 5-10 см от стената отзад и отстрани, за да се гарантира адекватна вентилация.