Във водовъртежа на празничните събития и емоции по-трудно намираме време за себе си, а така ни се иска да изглеждаме свежи и отпочинали! Възползвайте се от триковете на професионалните козметици, за да заличите следите от умора:

Отделете няколко минути сутрин за следната процедура: Намокрете и изстискайте добре хавлиена или памучна кърпа. Сложете я на лицето за 3 минути, след което използвайте обичайния си крем.

За да отстраните подпухналостта и тъмните кръгове под очите, с възглавничката на средния пръст нанесете под всяко око специален околоочен гел. Мекият масаж и охлаждащият ефект на гела бързо ще постигнат ефект. За да усилите действието му, дръжте козметичното средство в хладилника.

Ако разполагате с малко време, наложете на очите охладени пакетчета чай от лайка или тънки резени краставица и полежете така няколко минути.

Ако лицето ви изглежда изморено, вместо фондьотен използвайте маскиращ молив за проблемните зони: неговата лека овлажняваща текстура изравнява тена, а макияжът няма да стои тежко.

Запомнете: маскиращият молив с жълтеникав оттенък най-ефикасно скрива тъмните кръгове под очите и изсветлява кожата.

Нанасяйки фондьотен, не използвайте увеличаващо огледало: ако виждате и най-малките неравности, може да се „престараете”. Застанете срещу обикновено огледало и нанесете фондьотен на проблемните зони, след което се приближете и го разнесете по кожата с леко потупване.

Ненатрапчивият грим в прасковени тонове идеално скрива следите от безсънната нощ, правейки лицето по-свежо, чисто и нежно. Възползвайте се от матови и леко блестящи средства. Матовия прасковен руж нанесете с четчица на челото, скулите, носа и брадичката. Блестящите сенки (те са с по-розовеещ оттенък) използвайте за бузите и под веждите. Устните докоснете с червило в нежен nude-оттенък.

Така лицето ви ще изглежда тонизирано и по-красиво от всякога, за да не пропускате нито един вълшебен миг от празниците!

Вижте идеи как да поддържате кожата на лицето си тук: https://www.moxo.bg/collections/zdrave-i-krasota-lichna-grizha