Ако се премествате в Австралия, може да се наложи повече информация за плавния преход на международното корабоплаване. Първо, ще ви бъде предоставена изчерпателна информация по този въпрос от транспортната компания, при която решите да изпратите вашите стоки. Можете да резервирате пълно обслужване, като започнете с опаковането на кутии и завършите с доставката на вашите вещи до новия ви дом. Струва си да сте наясно с някои правила и разпоредби около митниците, когато пристигнете в Австралия. Ваша отговорност е да се уверите, че изпълнявате задълженията си. Това ще осигури плавен преход и безпроблемно премахване на личните ви вещи. Възможно е да резервирате контейнер за пратка, който дори включва място за вашата кола – това означава, че няма причина да не можете да донесете всичките си вещи. Важно е да се разбере, че този процес може да отнеме няколко седмици. Вашите артикули ще бъдат проверени на първоначалното пристанище и след това преминават през карантина и митница. Предметите, които могат да бъдат внесени в Австралия, се наблюдават стриктно и това е за поддържане на високи стандарти. Австралия е свободна от много вредители и болести – те могат да благодарят на това на строг контрол на качеството.

Ще попълните опаковъчен списък и опис на всички артикули в контейнерите си за доставка. Митническите служители ще решат дали смятат, че трябва да разгледат отблизо. Може да се наложи да платите данъци и мита върху пратката си. Спедиторската компания ще може да ви посъветва за всички формуляри, които може да се нуждаят от попълване, и ще поддържа връзка с вас по имейл. От само себе си се разбира, че огнестрелни оръжия, експлозиви, бутилки с газ и някои ножове не са разрешени. Настоящите митнически разпоредби могат да се променят през цялото време. Преди да опаковате вещите си, трябва да поемете пълната отговорност да разберете какво е в забранения списък. Храната не е разрешена и тази зона често може да улови хората. Някои видове храни могат да се изплъзнат в мрежата, защото не се чувстват опасни товари.

Не можете да приемате вина и спиртни напитки, така че не забравяйте да дадете своите реколта напитки на приятели и роднини, преди да си тръгнете. Може да сте приготвили декоративната и функционална подправка за подправки от вашата кухня. Това е не-не, защото билките и подправките са класифицирани като хранителни вещества. Като не носи храна в Австралия, това защитава селскостопанската промишленост и важните култури. Други забранени предмети са парфюмите и афтършейвите. Много е лесно да съберете спалнята си и да пренебрегнете любимите си аромати.