Когато хората видят ниско съдържание на мазнини върху етикета, те мислят, че може да изядат повече, отколкото наистина трябва и в крайна сметка изяждат 28 процента повече калории.

Ето няколко храни, с които няма скоро да стопите мазнините.

Сирене

Ще ви бъде трудно да намери сирене с ниско съдържание на мазнини или без мазнини. Защо? Защото колкото по-малко мазнини има парчето сирене, толково по-малко сирене има. В действителност, много преработени сирена са с етикет “сирене“, но само 51 процента от това, което е вътре е сирене. Останалото може да бъде сухо вещество, консерванти, емулгатори, оцветители и други добавки. Без значение колко е изкушаващ етикета, на който пише ниска масленост, истината е, че консервантите  ще бъдат това, от което ще надебелеете.

Чипс

Нискомаслените чипсове са много по-вкусни от преди, благодарение на добавянето на повече сол, въглехидрати и други добавки. Когато мазнините се отстраняват от чипса, производителите компенсират загубения вкус и текстура със солени неща. Много торби с чипс с ниско съдържание на мазнини съдържат около 20 на сто повече натрий и 15 на сто повече въглехидрати, отколкото мазните версии.

Газирани напитки

Изкуствените подсладители са до 13 000 пъти по-сладки от захарта и те притъпяват вкусовите ви рецептори, карайки ви да ви се ядат все по-сладки и по-сладки храни. Проучване на Центъра за здравни науки в Университета на Тексас показва, че дори и надрусани плъхове предпочитат захарин вместо кокаин. Нищо чудно, че талиите на пристрастените към кола хора са около пет пъти по-големи от тези, които предпочитат сокове и други безалкохолни напитки.

Кисело мляко

Когато мазнините се отстранява от кисело мляко, се добавя захар за аромат. Според нови данни от Центровете за контрол на заболяванията и превенция, хората на възраст 20-39 консумират 397 калории от добавената захар всеки ден, което води директно до увеличаване на теглото и хронични заболявания. Не забравяйте, че етикетите заменят термина “захар” с други като малтоза, царевичен сироп, меласа, декстроза, захароза, фруктоза, глюкоза, и високо-фруктозен сироп от царевица.

Още интересни статии може да намерите и в блога на Биомаг