Някои правила в модата са доста задължаващи, други позволяват известни волности, а трети – отпадат, като ограничаващи и напълно излишни

Колкото и да сте склонни да се увличате по модата, трябва да знаете, че правилата бързо се менят. Това, което днес изглежда абсурдно, утре е топ според тежката дума на дизайнерите.

Затова всяка волност е позволена, е, почти всяка! Има класически постановки, с които дори по-смелите дами трябва да се съобразяват, ако искат да бъдат запомнени със стила си и да не изпадат в неловки ситуации. Останалото подлежи на известни корекции и винаги може да бъде разчупено с малки, но ефектни волности. Индивидуалността трябва да се уважава и да бъде с приоритет, когато избираме дамски дрехи от любимите си онлайн магазини.

Доказателства в тази посока са онези модни закони, които вече се озоваха в графата „отживелица“. Ето пет от тях, за които не сме очаквали да отпаднат:

  1. Обувки и чанта в един цвят

Ако преди 15-20 години би било истински абсурд да се появите с чанта и обувки в различен цвят, днес това е просто задължително. Някои от вас помнят как беше преди – чанта, колан и обувки, всичко в един тон. Така лесно съчетавахме аксесоарите с повечето тоалети и през четирите сезона.

Днес на почит обаче са автентичния характер на визията и разнообразието, това което създава нова емоция в ежедневието ни. И убийствените комбинации като ярка чанта с боти с принт с анималистични мотиви е добре дошла, ако знаете как да я изпълните с личната си енергия.

  1. Официални дамски дрехи с висок ток

Немислимо би било да се появим на официално събитие с подходящо облекло, но в компанията на ниски обувки. За радост на момичетата, които обожават комфорта, това правило отдавна не се спазва.

Равните сандали, че дори и чехли, спокойно могат да се превърнат в допълнение към бляскавата сатенена рокля.

  1. Деним в един тон и по възможност сам

Тъмни дънки със светла риза от деним – трудно бихме могли да си го представим преди време. В момента подобно мислене ни се струва демоде и поемаме риска да експериментираме.

Различните материи и цветове така добре могат да се „разбират“, ако открием нужния баланс, че съживяват изключително много ежедневното ни излъчване.

  1. Без никакви коктейли от принтове

Опасно е наистина да залитаме в крайности, опитвайки се да смесваме материали, принтове и ярки цветове. Преди такива опити бяха абсурдни, а днес можем да си позволим тази дързост, стига да имаме усет към хармоничните съчетания.

Това е и една от основните цели на модата – да изпъкнем със своето Аз, подчертавайки някои свои черти и туширайки други, които не харесваме.

  1. Или златни, или сребърни бижута – никога заедно

Прекрасно е, че вече не се налага да го спазваме! Ако сте от дамите, които обичат не само златото, но и среброто, може да носите и двата метала заедно. През последните години дори е тренд да се създават бижута от тях.

Нямате забрана да заложите на сребърни обеци и златно колие. Дори когато са напълно отделни накити, те придават достатъчно елегантен вид, който с нищо не бива да ви смущава.